dilluns, 16 d’abril del 2012

Cap a la Nevera! (PR-CV 358)

   Aquesta ruta circular ens porta per el PR-CV 358 des de Atzeneta del Maestrat fins a la falda de l'Alt de la Nevera (on es troba un vèrtex geodèsic) i torna a Atzeneta. Utilitzarem els mapes MTN25 nº0593-3, 0592-4 i 0592-2:


   Comencem a les 8 del matí amb en Dani, en Miquel, l'Alba i un servidor (l'altre animal del grup és en "Roni"), amb un dia amenaçant pluja, des de la font d'Atzeneta creuant el poble i seguint el PR encarant el "Barranc de la Font del Forcall" i creuant-lo, començant així la primera pujada del dia. En mig d'aquesta pujadeta ens trobem el "Mas de l'Andreva", ubicat a la falda de l'Andreva, que és actualment un "temple Budista" (o al menys és el que la gent diu).
Mas de l'Andreva, vist desde dalt. Al fons el cim de l'Andreva.
   Continuem avançant i ja de baixadeta ens trobem amb la vista abaix de varies masades i de l'Ermita del Pilar. A baix de tot ens trobem un encreuament de sendes del PR, nosaltres agafarem la que va per l'esquerra, ja que l'altra és la de tornada i encararem així el camí del "Mas dels Fandos" on ens espera la primera gran pujada per un sabinar, des de un 667 metres fins als 923, on ens donarà un petit respir per tornar a encarar una altra pujada deixant-nos als 1066 metres on ja gaudíem d'un paisatge de postal (i amb la sort que el dia ens aguantava!) He llegit en la guia de rutes de muntanya d'Atzeneta que d'aquesta pendent en diuen "Cuesta de los Suspiros"... No m'estranya!!
Vista cap al Penyagolosa

   Seguim avançant, ja per senda, fins arribar a prop de la "Masia de la Nevera" on trobem uns magnífics xiprers i un pou amb l'aigua prou clara. Aquí ens aturarem una estona ja per fer l'últim tram de pujada que ens deixarà al 1085 metres (tot i que el meu GPS indicava 1138m.)

Xiprer
Pou























  L'ultima rampa es força dureta, curta, per sort, però després de quasi 14 kilòmetres les cames ho pateixen i per sort, al arribar dalt de tot, ens podem prendre el nostre temps per poder esmorzar una mica. Ja son quasi les 12!
Foto de grup al nostre cim!

   A partir d'aquí tot canvia: El principal és que quasi tot es de baixada! Ho agafem amb ànims i els estomacs plens encarant una baixada que en 3 kilòmetres baixem dels 1138 fins als 700 metres. No podem evitar pensar que, si agaféssim en l'encreuament de camins el camí de la dreta, ens hagéssim deixat les cames!

  Continuem descendint per l'altre vessant fins arribar a l'Ermita del Pilar i fins l'encreuament de camins, agafant el sender que ens durà per l'interior del "Barranc de la Font del Forcall". Aquest sender es digne de veure, doncs el paisatge que ens presenta es formidable:
Entrant al barranc

Caminant per el barranc
    Més endavant, sortint ja del barranc i creuant la carretera CV-171, encarem el Magranar i ja fins a Atzeneta on tornem al cap d'uns 26 kilòmetres i 6 horetes de camí. Això sí, de la nevera ni rastre!! Preguntant a un home a "Casa Ramon", on vam dinar, ens comenta que la nevera està ubicada a "uns bancals" del punt més alt, però que només son quatre pedres i un forat. Una llàstima que al menys no estigui indicat com arribar-hi.

Aquí us deixo l'enllaç per poder veure totes les fotografies que va fer en Miquel durant la ruta:
Espero que us agradi!
Salut!



3 comentaris:

  1. T'ho curres un ou, i la veritat és que es nota! Mola!

    Has d'omplir-ho amb més rutes... tot arribarà.

    ResponElimina
  2. Molt bona idea açò del bloc! Està de puta mare! Ja he llegit lo del vèrtex geodèsic també.

    I espera que l’autoritat (in)competent senyalitze on collons està la nevera, perquè pujar fins allà dalt i no trobar la nevera, com a broma, té ben poca gràcia.

    ResponElimina